Målvaktstalangen Fabian Norsten storspelade när Hammarby vann sin handbollspremiär. Foto: Bildbyrån

18-åring glänste i Hammarbys premiärvinst

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby inledde handbollsligan med en rysarseger hemma i Eriksdalshallen – men det blev den 18-årige målvaktsdebutanten Fabian Norsten som snodde rubrikerna.

– Det är Sveriges största målvaktstalang, säger Hammarbyspelaren Patrik Fahlgren.

Hammarbys handbollsherrar vann ligapremiären hemma mot IFK Skövde efter en hel del dramatik.

Skövde ledde med tre mål i början av andra halvlek, men de grönvita lyckades vända. Främsta hjälte: 18-årige målvaktsinhopparen Fabian Norsten.

Ligadebutanten, som för tre veckor sedan var en av guldhjältarna i U18-EM, stod för flera avgörande räddningar i matchens slutskede.

”Sveriges största målvaktstalang”

Efter Norstens storspel kunde Hammarbys Patrik Fahlgren och Andreas Halvarsson få göra de avgörande målen och leda laget till en seger med 28–25 framför en lyrisk hemmapublik.

– Det är underbart med hemmapremiär, det är en jäkla kamp och två poäng, säger Hammarbys spelande tränare Patrik Fahlgren till C More.

På frågan om hans åsikt kring Norstens insats var han tydlig.

– Det är Sveriges största målvaktstalang som vi har lyckats knyta till oss, det är ett kvitto på att vår verksamhet är bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.