AIK:s scenförändring – derbykross mot Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

AIK har fått kontakt.

Efter tolv raka inledande förluster i handbollsligan är laget nu på gång.

Dagens derbyseger mot Hammarby var den tredje segern på de fyra senaste matcherna.

AIK fick en bedrövlig start på säsongen och förlorade tolv raka matcher innan första segern togs i mitten på november efter 28-24 mot Karlsrkona.

I efterföljande mötet mot Lugi blev det förlust, men sedan har det gått fort.

Senast besegrades bottenkonkurrenten Önnered med 27-23 och i dagens hemmaderby mot Hammarby kom ytterligare en seger.

I en het tillställning med mycket känslor blev själva matchen aldrig spännande.

Tre röda kort

AIK ledde med 12-6 i paus efter bland annat tre mål från Adam Tumba en storspelande Matija Spikic i målet som var 60 procentig i den första halvleken. I den andra fortsatte hemmalaget att köra.

Enda gången det hettade till var med minuter kvar när AIK:s Pavle Karacic och Troels Vejby Jörgensen hamnade i bråk med gästernas Patrik Fahlgren och Martin Dolk. Det hela renderade i tre röda kort, bara Fahlgren klarade sig med en tvåa.

Rent resultatmässigt blev det dock aldrig rafflande. AIK vann med 25-20 och har nu bara två poäng upp till kvalplats där Hammarby och Önnered står på åtta poäng vardera.

– Första 45 minuterna gör vi alldeles för få mål. Det är rakt igenom en ganska usel insats från vår sida. Det blir tråkigt när det blir så här. Det är en stor besvikelse, suckar Patrik Fahlgren i C More.

På plats i Solnahallen för att beskåda derbyt fanns den dokumenterande AIK-supportern och tidigare ordföranden i Uefa, Lennart Johansson, som hyllades med en stående ovation av hemmapubliken under matchen.

MATCHFAKTA

AIK–Hammarby 25–16 (12–6)

AIK: Adam Tumba 5, Jesper Linell 5, Ola Pewik 4, Troels Vejby Jørgensen 4, Pavle Karacic 3, Mattias Windahl 2, Matija Spikic, Philip Jonsson.

Hammarby: Adam Norman 4, Andreas Halvarsson 3, Patrik Fahlgren 3, Viktor Ahlstrand 2, Rickard Lönn, Kevin Eggan Johansson, Martin Dolk, Erik Borgenhäll.

Publik: 1 357.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.