Tonåring matchvinnare i första finalen

Om Sävehof ska vinna SM-guld så måste man vinna minst en match på bortaplan. Det har man redan gjort. De gulsvarta var i underläge under stora delar av matchen men kunde vända mot Alingsås till 33-30 – mycket tack vare fint målvaktsspel av 18-årige Simon Möller.

I en fullsatt hemmaarena tog Alingsås tag i händelserna och de blåklädda hade ledningen genom i princip hela första halvlek, men Sävehof höll sig hela tiden i slagläge – aldrig var ledningen större än tre mål. Ställningen var 17-16 i halvtid.

Samma visa fortsatte i den andra halvleken, fram till att 18-årige Simon Möller stod för några vältajmade räddningar och en helt magnifik enhandsräddning på en stenhård straff.

Sävehof var plötsligt i ledningen med tre bollar, 24-21, och hemmapubliken var tystad. Ledda av Möller, och tränaren Andreas Stockenberg (som efter säsongen återvänder till sin förra klubb Amo HK) kunde de gulsvarta säkra första finalsegern, matchserien är i bäst av fem.

7-6-spelet Sävehofs styrka

Framåt för Sävehof var det 7-6-spelet som satt perfekt. Många handbollslag har svårt att behärska det, många handbollsfantaster stör sig på det, men Sävehof, de hanterar sitt anfallsspel – med målvakten vid sidan och en extra utespelare på plan – på ett väldigt bra sätt.

Nästa final är på tisdag, med Sävehof som hemmalag.