Det var stor glädje hos alingsåsspelarna efter skrällen i Europaspelet Foto: Bildbyrån

Alingsås skrällde i Europaspelet mot tysk toppklubb

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås skrällde och vann mot det tyska topplaget Magdeburg med 30-29 i Europa League efter superdramatik. Samuel Lindberg satte segermålet efter 59.59 när han bröt in snävt från högerkanten och sedan rusade av glädje över hela planen i ett tomt Estrad. 

Det blev en enorm glädje när laget säkrat segern och kramkalas utbröt med tillhörande ringdans. Segern gav 13 gånger pengarna på vissa spelbolag.

– Det var ganska skönt när Samuel satte dit den bollen kan jag säga. Jag tycker vi gjorde det jättebra. Vi hanterade det bra. Vi hade snackat om att njuta men inte ha för stor respekt för motståndet, säger Alingsås tränare Mikael Franzén till egna klubbens hemsida.

Lindberg överlistade den svenske landslagsmålvakten Tobias Thulin och säkrade en av klubbens största skalper som någon kan minnas. I anfallet innan hade Alingsås målvakt Anton Hagvall följsamt räddat ett tungt tyskt skott och bäddat för kontringen till segermålet.

”Utmaningen är att kunna fokusera mentalt”

– Det var en härlig upplevelse och trots ett tufft spelschema kändes kroppen bra. Utmaningen är att kunna fokusera mentalt och vi gjorde en bra match i kväll, säger Hagvall till Eurohandball.

Det är en match att firas och minnas och jämförelser görs redan i klubbhistorien.

– Det är ett av de största lagen vi har mött. Det är ett stort lag i Europa så det klart att det är en stor skalp för oss. Ingen föll ur ramen och alla gjorde sitt bästa. Det räckte ikväll, säger Franzén om motståndet som slutade trea i Bundesliga i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.