Alingsås får inget SM-guld. Foto: Bildbyrån

Alingsås: ”Tycker att vi kunde ha fått SM-guldet”

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås HK var bäst i Sverige när Handbollsligan avslutades – men tilldelas inget SM-guld.

– Jag tycker nog att man skulle ha delat ut ett guld. Vi har gjort det bäst i år, säger AHK-tränaren Mikael Franzen till SVT Sport.

​Säsongen 2019/2020 blir ett svart hål i svensk handbolls historieböcker. Den här säsongen delas nämligen inget SM-guld ut. I stället blir Alingsås och H65 Höör, som ledde serien när säsongen stängdes, seriesegrare. 

– Det är en märklig situation över huvudtaget. Jag har inte sett några argument eller hört hur det har diskuterats, men det är konstigt att de inte delar ut ett guld när man har kört nästan en hel säsong. Vi är seriemästare. Det är väl gott så, säger Franzén. 

– Efter att alla lag spelat lika många omgångar så var vi bäst. Det är klart att jag kommer att hävda att vi var bäst det här året. Vi är otroligt nöjda med vår säsong. Vi är ett av få lag som får med oss något efter den här märkliga säsongen och det är första gången som Alingsås vinner Handbollsligan. Så det är jättebra.

”Kommer räkna det här som ett guld”

Men du tycker ändå att guldet skulle ha delats ut?

– Ja, det är klart. Ska man dela ut det till något lag så är det Alingsås. Det är inte bara att det blir ett glapp i utdelandet av SM-medaljer, även om det är en extraordinär säsong. Jag kommer räkna det här som ett guld. 

Alingsås och Franzén får en guldmedalj – för seriesegern. 

Hade man kunnat göra på ett annat sätt för att avgöra det?

– Det är ju som det är. Vi fick direktiv att man inte får ha kroppskontakt och visst, vi hade kunnat spela sista omgången utan kroppskontakt. Men det funkar inte. Det hade varit bra om vi hade kunnat spelat klart den sista omgången men nu följer vi direktiven så det är inget att snacka om.

KLIPP: ”Ekonomiskt är det enorma summor” (17 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.