Alingsås spelare är nära att vinna serien. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Alingsås upp i handbollsligans serieledning – med en match kvar att spela

Uppdaterad
Publicerad

I handbollsligans näst sista omgång övertog Alingsås i kväll serieledningen från Malmö.

Därmed är de nära att för första gången vinna landets högsta serie.

Men det var svårt för tränaren Mikael Franzén att jubla efteråt.

– Det är att spela utan känslor och publik, säger han.

Alingsås vann med komfortabla 36–31 hemma mot IFK Ystad, samtidigt som den tidigare serieledaren Malmö överraskande förlorade med 29–31 mot mittenlaget Hallby.

Det gör att Alingsås, med bara en omgång kvar av handbollsligan, plötsligt är serieetta och nära att för första gången vinna Sveriges högsta serie.

”Sköter det okej”

Men det var ändå ingen tokglad Alingsås-tränare som pratade med Alingsås Tidning efter matchen. Anledningen: De tomma läktarna.

– Vi sköter det okej, men fan vad svårt det är att spela utan känslor och publik. Vi gör det ändå bra och har marginal mot IFK Ystad hela vägen men vi släpper 31 jämfört med 18 mot Malmö, så givetvis saknar vi en hel del bakåt, sade han.

”Kul att det lever”

Det ”enda” som krävs för att laget ska ta hem seriesegern är en seger mot (just nu) åttondeplacerade Lugi i den sista omgången.

– Vi ska verkligen gå för det här och det är kul att det lever. Sedan finns det inte mycket mer att säga om den här matchen egentligen. Vinst var det viktiga och nu har vi känt på det här. Då kanske vi kan göra det bättre på tisdag mot Lugi, säger Mikael Franzén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.