Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Anders Christiansens skickliga linjemål. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Amo förlänger segersviten – höll undan för Aranäs

Uppdaterad
Publicerad

Debutanter i Handbollsligan – men det märks inte på Amos resultat.

Dagens 33-27 mot HK Aranäs var säsongens tredje raka vinst.

– Mycket moral. Ett jävla lag, säger åttamålsskytten Simon Lindberg.

Inför matchen avslöjade Amos succétränare Andreas Stockenberg att de lagt mycket tid på att analysera HK Aranäs spel, och det var tydligt att debutanterna i Handbollsligan hittade rätt över hela planen.

Frustrerat i Aranäs

Amo spelade kvickt, lekfullt och hittade stora öppningar i Aranäs försvarsspel. När Erik Helgsten dessutom dominerade målvaktsmatchen blev det en tung halvlek för bortalaget.

Trots stor rotation av spelare lyckades Aranäs inte hitta rätt och låg under med 11-19 när den första halvleken blåstes av.

– Första halvlek är bedrövlig från vår sida, säger Petter Donaldson till Handbollsligan Live.

Lindberg bröt mönster

Aranäs började den andra halvleken betydligt bättre än den första, och Amo såg plötsligt ut vara tagna av stundens allvar.

Innan gästerna kom ikapp tog dock Samuel Lindberg tag i spelet och var avgörande i Amos kamp att hålla undan. Matchen slutade 33-27.

– Två poäng är viktigt, men det finns saker att slipa på. Vi släpper in dem i den andra halvleken, säger Lindberg, som utsågs till matchens bästa spelare.

Dagens resultat innebär att Aranäs får fortsätta leta efter formen efter tre raka förluster. Amos tre segrar gör att de toppar tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.