Kim Andersson: ”Kanske kan skriva samma historia som Bengan boys”

Uppdaterad
Publicerad

Kim Andersson är tillbaka i handbollslandslaget och förbereder sig just nu för VM som börjar den 10 januari. Förväntningarna på laget är stora och Andersson tror att det kan bli ett bra mästerskap för Sverige.
– Det här är ett lag som kanske kan skriva samma historia som ”Bengan Boys”, säger han till SVT Sport.

När Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson presenterade sin trupp till handbolls-VM var det många som blev förvånade över att 36-årige Kim Andersson fanns med i truppen. Nu är förberedelserna inför mästerskapet i full gång och Andersson ser framemot turneringen.

– Det är jättespännande, klart man är åldersmannen i laget nu med råge. Men det känns som det funkar väldigt bra. Det är många duktiga spelare och trevliga individer här. Kemin är precis så bra som man trott när man sett laget spela tidigare. Det är jäkligt kul att vara tillbaka, säger han.

”Kul att vara med på den här resan”

I EM förra året kom Sverige till final men förlorade matchen mot Spanien. Den framgången gör att förväntningarna på årets lag är stora. Och Kim Andersson tycker att det finns några likheter med legendariska ”Bengan Boys”.

– Nu kommer man till ett lag som visat att de är med i världstoppen och har presterat riktigt bra i de senaste två mästerskapen. Det här är ett lag som kanske kan skriva samma historia som ”Bengan Boys” och det är kul att få vara med på den här resan.  Samtidigt är det inte något som är av någon särskild vikt utan det gäller att vara här och nu och vara fokuserade på den här uppgiften, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer