Anna Lagerquists säsong är över. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Anna Lagerquists säsong är över

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges handbollsdamer har drabbats av ett tungt avbräck inför kommande EM- och OS-kval.

Anna Lagerquist, 30, har skadat korsbandet i vänster knä och behöver opereras – och missar ett eventuellt OS.

– Det är alltid tråkigt att råka ut för skador, särskilt ett OS-år, så det får kännas lite tungt just nu, säger Lagerquist i ett pressmeddelande.

Under onsdagens ligamatch med klubblaget Neptunes de Nantes landade Anna Lagerquist fel när hon skulle bryta en passning och hon kände att knät vek sig.

Efter en magnetkameraundersökning i helgen visar det sig att korsbandet i vänster knä är av och mittsexan behöver opereras när svullnaden lagt sig.

Därmed kommer försvarsspecialisten att missa OS i sommar om Sverige tar sig dit.

– Först och främst är det extremt tråkigt för Anna som såklart har förberett sig på att göra allt för att vi ska kvalificera oss till OS. Man är väldigt ledsen för hennes skull, säger förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport och fortsätter:

– Jag kan konstatera att det är en unik försvarsspelare med kompetenser som är väldigt svår att ersätta. Vi måste delvis hitta nya vägar i vårt försvarsspel eftersom Anna har en del färdigheter som hon är absolut bäst i världen på.

Landslaget möter Island i Reykjavik den 28 februari. Ingen ersättare kallas in till den matchen men det kan bli aktuellt till den följande hemmamatchen i Karlskrona 2 mars.

Klipp: Experten om Lagerquists skada: ”Jätteavbräck i ett eventuellt OS”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.