Foto: Bildbyrån

Appelgren inför Norgematchen: ”Viktigt att vi studsar tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Efter storförlusten i fredags väntar Norge i kväll.

Seger är ett måste för att den svenska semifinalchansen ska leva.

– Det är otroligt viktigt att studsa tillbaka och att visa med vårt kroppspråk att vi bryr oss väldigt mycket om det här – och sedan försöka slå Norge, säger Mikael Appelgren till SVT Sport.

I kväll väntar Norge för Sverige som fortfarande står på noll poäng i EM-slutspelets huvudrunda. Förlusten med hela tio bollar mot Portugal i fredags har gjort att den svenska chansen att nå semifinal är minimal.

– I motgångar blir vi ibland lite hopplösa och vi tappar tron på oss själva. Men vi måste jobba vidare och aldrig ge upp, säger svenska målvakten Mikael Appelgren till SVT Sport.

Handbolls-EM

Sverige hängde med hyfsat mot Portugal i den första halvleken men tappade totalt när portugiserna plockade ut målvakten och spelade sju mot sex i anfall.

– När de går över till sju mot sex får de lägen överallt och vi får inte tag på bollarna i mål. Men jag tror att det är viktigt att vi hittar ett koncept mot sådant tillsammans. Jag hoppas inte att Norge spelar sju mot sex, gör de inte det har vi det kanske lite lättare, skrattar Appelgren.

Han hoppas att förlusten mot Portugal är glömd när kvällens match drar igång.

– Det är otroligt viktigt att studsa tillbaka och att visa med vårt kroppspråk att vi bryr oss väldigt mycket om det här – och sedan försöka slå Norge.

KLIPP: Här förlorar Sverige stort mot Portugal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet