Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Redbergslids spelare deppade ihop efter att de åkte ur. Foto: Bildbyrån

Redbergslid åkte ut efter 40 år i högsta serien

Uppdaterad
Publicerad

Efter 40 raka år i högsta serien åkte Redbergslid ur i Lund i dag. Hemmalaget Lugi vann ödesmatchen med 32-27.

– Det är små marginaler såklart. Det är svårt att hitta några ord när man har åkt ut. Det är tungt, mycket känslor. Det är tidigare på säsongen vi ska ta mer poäng. Att få sitta på sidan var nästan det värsta, säger lagkaptenen Mario Lipovac som fick ett rött kort till SVT Sport.

Vad sa ni i omklädningsrummet?

– Det är mycket tystnad, mycket känslor, det är tungt. Det finns inte så mycket att säga nu. Vi är fortfarande ett lag, ingen ska känna sig ensam eller utpekad.

Tre lag på 16 poäng i botten inför sista omgången

I slutminuterna stod de rödvinfärgade Lugifansen upp och applåderade medan det var dämpat vid RIK-bänken. Det var förtvivlan i RIK-lägret med, tårar, tomma blickar och hängande huvuden efter degraderingen till allsvenskan.

Inför mötet i Lund var de tre bottenlagen Redbergslid, Helsingborg och Lugi samlade på 16 poäng. RIK med 20 SM-guld på meritlistan hade sämst målskillnad och var tvunget att ta poäng för att klara sig från direkt nedflyttning.

– Jätteviktigt. Annars hade vi kanske åkte ut. Nu fick vi Skånela tror jag så det ska nog förhoppningsvis gå vägen, säger Casper Käll, vald till matchens lirare, efter segern. Lugi har 30 raka säsonger i den högsta serien.

Rött kort vände matchen

Det såg bra ut tag i första halvlek och RIK ledde med 12-10 när man fick Mario Lipovac utvisad med ett direkt rött kort, vilket omvandlades till ett blått för vidare granskning.

Efter det vände Lugi på matchen påhejad av en högljudd publik.

När Casper Käll vräkte sig igenom och gjorde 25-20 gick snöret. RIK tog en timeout för att försöka göra det omöjliga. Lugi höll tre, fyra måls överläge och gav aldrig RIK lillfingret.

Lugi går nu vidare till kval för att hålla sig kvar i Handbollsligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.