Magnus Wislander sörjer Redbergslids degradering. Foto: Bildbyrån

Redbergslid-legendaren Magnus Wislander: ”Det gör ont i själen”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Wislander spelade i Redbergslid av och till under flera decennier och ledde klubben till fem av de 20 SM-gulden.

– Det gör ont i själen, säger han till Radiosporten efter den första degraderingen på 40 år.

59-åringen var även tränare i klubben under många år efter karriären.

– Det är mycket tråkigt. RIK är ett lag som jag tror att hela Sverige tycker ska ligga i den högsta ligan. Man har kämpat i motvind i flera år egentligen och det kanske är resultatet som är rättvist, att man åker ur helt enkelt men det gör ont i själen, säger Wislander som bland annat utsetts till 1900-talets bäste handbollsspelare till Radiosporten där han även är expert.

Varför gick det så här?

– Man har inte spelat så bra handboll de senaste åren men även problem med ekonomin och var man ska spela. Givetvis blir det svårare att locka till sig bra spelare. Det är ganska naturligt att man hamnar i det skeendet till slut, att man inte klarar av att mäkta med det längre.

”Rädd för att det blir ett nytt Drott”

Nu väntar allsvenskan och en bit bort från rampljuset.

– Jag är lite rädd för att det blir att det blir ett nytt Drott men jag hoppas att föreningen har en plan för spel i allsvenskan och vad det innebär, funderar Wislander.

Halmstadklubben Drott åkte ur högsta serien 2016, bara tre år efter det senaste SM-guldet. Man åkte sedan ner ytterligare två serier till division 2 men är nu i allsvenskan där man slutade nia den senaste säsongen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Redbergslids spelare deppade ihop efter att de åkte ur. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.