Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Här hyllas Bengt ”Bengan” Johansson: ”Det är känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Inför Sveriges genrep mot Serbien hyllades den förre förbundskaptenen Bengt ”Bengan” Johansson.

I hallen i Halmstad gick applåderna varma.

– Jag kommer ihåg Bengts värme och hans intresse för människan bakom handbollsspelaren, säger Stefan Lövgren, tidigare spelare och nuvarande vd för Handbollslandslaget.

Inför matchen hyllades den förre förbundskaptenen Bengt ”Bengan” Johansson som gick bort ifjol.

Målvakten Andreas Palicka lämnade över en speciell boll till Bengt Johanssons son. Alla spelare i Sverige spelade också med namnet ”Bengan” på ryggen.

SVT:s expert Magnus Grahn var rörd när ”Bengan” skulle hyllas.

– Det är känslosamt att stå här och tänka på vad Bengan har betytt för för svensk idrott och svensk handboll i synnerhet, säger han.

– Det är klart att jag ryser lite grann och blir fundersam och eftertänksam med tanke på vad han har bidragit.

För Stefan Lövgren, som spelare under ”Bengan” och som nu är vd för Handbollslandslaget, var det självklart att arrangera hyllningen.

– Det fanns en självklarhet när Bengt tyvärr gick bort, att vi på något sätt ville hylla Bengt. Efter samtal Halmstad, kommunen och med arenan så ordnade vi, tillsammans med familjen, något som skulle passa alla, säger han till SVT Sport.

Vad minns du av Bengt?

– Jag kommer ihåg Bengts värme och hans intresse för människan bakom handbollsspelaren. På det sättet han fick alla att vilja vara med och bidra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.