Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mathilda Lundström är redo för spel mot Senegal. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Blågult-duons glädjande besked: ”Redo för spel”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Blohm är redo att starta premiären mot Kina – men landslaget kommer inte att chansa med Mathilda Lundström.

– Jag behöver några fulla träningspass innan jag är redo för match, säger Lundström till SVT Sport.

Det var i VM-genrepet mot Tyskland i söndags som både Linn Blohm och Mathilda Lundström tvingades kliva av med skadekänningar.

I Linn Blohms fall rörde det sig om en stukning och mittsexan berättar för SVT Sport att hon kommer att kunna spela premiären mot Kina i morgon.

Handbolls-VM

Värre har det varit för Mathilda Lundström. Högersexan har drabbats av en känning i baksidan och är redo tidigast på söndag när Sverige ställs mot Senegal.

– Jag behöver några fulla träningspass innan jag är redo för match. Det medicinska teamet har gett klartecken och jag har ett bra upplägg. Kroppen har reagerat bra, så jag är redo att köra fullt i match två, säger Lundström till SVT Sport.

Axnér: ”Tänker inte chansa med Mathilda”

Lundström berättar att det har varit några dagar med ovisshet.

– Det är alltid en oro när man får en skada som man inte själv är beredd på. Det gick fort från när det skedde tills att jag fick höra att det inte är något allvarligt.

Förbundskaptenen Tomas Axnér:

– Vi tänker inte chansa med Mathilda. Kan vi ge henne två dagar till så ska vi göra det. Det lutar åt att hon inte spelar mot Kina – men det finns ingen oro för att hon inte ska spela VM. Men hon ska testas i full belastning och det har vi inte hunnit med än, säger Axnér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet