Foto: Bildbyrån

Bundsen nära comeback – siktar på EM: ”Fantastiskt kul”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av mars, mitt under coronastormen, födde Johanna Bundsen sitt första barn. Nu siktar landslagsmålvakten på att vara tillbaka redan vid säsongsstarten i slutet av augusti och hon är således aktuell för EM i december.
– EM hade varit fantastiskt kul. Sedan får vi se hur kroppen reagerar på att komma tillbaka, det var längesedan jag var på en handbollsplan, säger hon till SVT Sport.

Den 29-åriga landslagsmålvakten Johanna Bundsen har inte stått på en handbollsplan sedan oktober i fjol. Eftersom att hon var gravid missade hon VM i fjol och i slutet av mars, mitt under rådande coronapandemi, födde hon sitt första barn.

– Nu i efterhand gick det väldigt bra. Sedan var man såklart orolig då, min sambo skulle få vara med så länge han var frisk. Man ville ju inte att han skulle bli sjuk där och inte kunna vara med på förlossningen.

”Känns väldigt nära nu”

Fyra månader efter förlossningen är hon i full gång med barmarksträning men har ännu inte börjat träna handboll på allvar.

– Det ska bli otroligt häftigt att se vad kroppen håller för nu.

På torsdag åker hon tillbaka till Danmark och Köpenhamn, i jakten på att vara i matchform till säsongspremiären den 22 augusti, när Köpenhamn gästas av Horsens.

– Jag hoppas på att kunna vara med där. Det börjar närma sig en återkomst nu. Det blir ingen tung träning till en början men jag kommer att öka succesivt. Men det känns väldigt nära nu.

– Jag har tagit hjälp av sjukgymnaster och fystränare. Jag tror att om jag inte fått den hjälpen av sjukgymnaster och tränare så hade jag gått lite för fort fram. Man är väldigt sugen på att komma igång när man varit borta så länge.

”Handlar om att bli uttagen”

För Bundsens del innebär flytten av OS att landslagsmålvakten kan hinna tillbaka i toppform till spelen i Tokyo. Och innan dess avgörs EM i Danmark och Norge i december där Bundsen siktar på att ta en plats i truppen.

– Det hade varit fantastiskt kul. Sedan får vi se hur kroppen reagerar på att komma tillbaka, det var längesedan jag var på en handbollsplan. Men givetvis är det något jag verkligen skulle vilja spela. Sedan handlar det om att bli uttagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer