Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen som fick Brännberger avstängd.

Christoffer Brännberger stängs av efter slag mot halsen

Uppdaterad
Publicerad

Önneredspelaren Christoffer Brännberger stängs av i elva matcher. Detta efter ett slag mot halsen på motspelare Charles Hugoson i matchen mot HK Malmö.

– Detta är ett särskilt allvarligt fall där man i samband med idrott utövat våld, säger ordförande i disciplinnämnden hos Svenska handbollsförbundet, Pierre Grubbström, till GP.

Det var i matchen den 8 oktober som Christoffer Brännberger fick rött kort efter en incident med motståndaren Charles Hugoson.

Kantspelaren Hugoson sprang in i mitten där Brännberger stoppade honom med en hand som träffade halsen och Malmö-spelaren föll till marken.

Ärendet gick till disciplinnämnden som nu har beslutat att Brännberger får 11 matchers avstängning i Handbollsligan.

– Detta är ett särskilt allvarligt fall där man i samband med idrott utövat våld där slaget landar. Nämnden har beslutat att det är en försvårande omständighet att spelaren vid upprepade tillfällen bestraffats vid ärenden av liknande karaktär. Det ligger tillräckligt nära i i tid för att det ska vara en försvårande omständighet, säger ordförande i disciplinnämnden hos Svenska handbollsförbundet, Pierre Grubbström till GP.

Önnered har valt att överklaga beslutet till riksidrottsnämnden. Brännbeger själv menar att straffet är för hårt.

– Såna situationer kommer uppstå i alla lag. Hade de kunnat bevisa att jag gör det medvetet så hade jag accepterat det (straffet reds. anm.) men det är ganska uppenbart i detta fallet att jag inte vet hur utfallet ska bli, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.