Andreas Nilsson i Veszprem. Foto: TT

Andreas Nilssons Veszprem utslaget trots seger

Andreas Nilssons Veszprem behövde vinna med mer än fyra mål för att ta en final four-plats i handbollens Champions League.

Vilket betydde att resultatet 32-30 inte räckte för avancemang och det var istället Nantes som knep en plats i final four.

Nantes vann den första kvartsfinalen med 32-28. Ett resultat som Veszprem var tvungna att vända för att ta en final four-plats.

Och det var Nantes som började bäst i en nästan fullsatt arena i Ungern. Man gick snabbt ifrån till ställningen 5-2, men hemmalaget skulle komma tillbaka. I halvtid var ställningen 18-15 efter en upphämtning från den ungerska laget.

Dramatiskt slut

I den andra halvleken tog det drygt fem minuter för Nantes att komma tillbaka till 20-20 efter en fin insats av Nantes David Balaguer.

Med cirka fyra minuter kvar ledde hemmalaget med 31-28 och man var två mål från att gå vidare.

Då gjorde Nantes målvakt flera viktiga räddningar som gjorde att bortalaget säkrade en plats i final four.

Slutresultatet blev till slut 32-30 till Veszprem som därmed åkte ur.

Svenske Andreas Nilsson fick lämna matchen utan några mål.

I går säkrade bland annat svensklaget Ålborg sin plats i Champions Leagues-final four.

ARKIV: Sävehof svenska mästare för sjunde gången (18 maj)