Kap Verde lämnar walk over till VM-matchen mot Tyskland. Foto: Bildbyrån

Coronadrabbat VM-lag lämnar walkover

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 fortsätter att gäcka handbolls-VM i Egypten. Nu har turneringen fått sin första walkover.

Ett coronadrabbat Kap Verde får inte ihop spelare till kvällens match mot Tyskland, skriver Internationella handbollsförbundet (IHF).

Det blir därmed en tysk 10–0-seger mot Kap Verde, sådana är reglerna när ett lag tvingas ge upp på förhand.

Helt oväntat är det inte. Kap Verde är det mest coronadrabbade laget av dem som är på plats. Sedan tidigare har både Sveriges tänkta premiärmotståndare Tjeckien, liksom USA, hoppat av turneringen på grund av utbredd smitta i respektive trupp.

Får inte ihop lag

Kap Verde fick ihop lag till premiären, men det var knappt.

Landet, som gör sin första VM-turnering, kom till spel med bara 13 av 16 tillåtna spelare och förlorade som väntat mot Ungern, 27–34, skriver Aftonbladet.

Sedan dess har dock ytterligare spelare testats positivt för covid-19 och därför ställs kvällens match in, skriver IHF i ett pressmeddelande.

Kap Verde har bara nio tillgängliga spelare och för att få spela match måste varje lag ha minst tio, inklusive en målvakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.