Mads Mensah, till höger, i närkamp med Linus Arnesson vid förra årets VM i Danmark. Foto: TT

Coronasmitta i svensklaget Rhein-Neckar Löwen

Uppdaterad
Publicerad

Den danske handbollsspelaren Mads Mensah, till vardags i svensklaget Rhein-Neckar Löwen, har smittats av coronaviruset.

Det meddelar den tyska klubben på sin hemsida.

Rhein-Neckar Löwen skriver att den danske landslagsspelaren fick influensaliknande symptom förra veckan och att han sedan testades positivt för covid-19, som orsakas av det nya coronaviruset. Mensah ska dock må bra igen men befinner sig i karantän med sin familj under två veckor.

”Vi har ständig kontakt med vår lagläkare och hälsomyndigheterna och kommer att göra allt vi kan för att bromsa virusets spridning”, säger klubbens vd Jennifer Kettemann.

Enligt den tyska nyhetsbyrån DPA är Mensah, som är lagkamrat med flera svenska spelare som målvaktsduon Mikael Appelgren och Andreas Palicka, den första spelaren i tyska handbollsligan som bekräftats smittad av viruset. Även svenskarna Jerry Tollbring och Jesper Nielsen är lagkamrater till Mensah.

Ligan är pausad till slutet av april på grund av covid-19 som hittills kostat 13 människor livet i Tyskland, där över 5 800 personer rapporteras ha smittats.

KLIPP: Här är kaoset i sporten efter coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.