Foto: Bildbyrån

Efter avbrutna matchen: ”Finns behov av en ersättningsarena”

Uppdaterad
Publicerad

I går fick matchen mellan Redbergslid och Skövde avbrytas på grund av kondens på planen.
Lotta Nibell, vd på Got Event, ser allvarligt på problemet.
– Det är oerhört alarmerande. När vi inte kan uppfylla våra mål och ambitioner så känns inte det bra och det finns inte så många alternativ för Redbergslid. Det finns ett behov av en ersättningsarena, säger hon till SVT Sport.

Jasmin Zuta, tränare för Redbergslid, publicerade i morse ett inlägg i sociala medier där han uttryckte sin besvikelse:

”1.43 in i det som skulle bli en manifestation med klubbens ungdomar fick vi avbryta en match i Sveriges högsta serie i handboll. Att se ungdomarnas ledsna ögon och deras släckta hopp träffade rakt in där det berör som mest.
Vidare ska vi som klubb stå där idag och förklara för en sponsor som bjudit med sina kunder på ett härligt event att matchen fick avbrytas pga att det spelas handboll i en ishall inte ens Frölunda Hockey anser håller måttet.”

När vi träffar Jasmin Zuta utvecklar han vad det betyder rent sportsligt:

– Det är klart att det är en sportslig del i detta som påverkar oss, vi har krav på oss att vinna matcher och just nu ligger det uppe i luften. Vi har inga klara direktiv på vad som gäller för oss och det drabbar ju oss sportsligt och jag vill veta nu vad händer när det gäller hallfrågan. Vem ställar sig upp och tar ett ansvar för inte bara handbollen utan för idrotten i Göteborg, säger Jasmin Zuta, tränare Redbergslid, till SVT Sport.

Lotta Nibell är vd på evenemangs- och arenabolaget Got Event som ansvarar för driften av bland annat Scandinavium. Hon menar att rivningen av Lisebergshallen, där Redbergslid spelade förut, har varit kännbar.

”Jobbar på andra tekniska lösningar”

– Lisebergshallen fyllde en viktig funktion för inte bara handboll utan även för innebandy, futsal, skolidrott med mera. När den inte längre finns blir det oerhört kännbart för oss, säger Lotta Nibell till SVT Sport.

– Vi har gjort allt vi kan för att detta ska fungera och tidigare har det gjort det men den teori vi har nu är att golvet inte har hunnit ligga tillräckligt länge på isen och då finns risk att det bildas kondens. Det är de korta omställningstiderna mellan evenemangen som ställer till det.

Lotta Nibell berättar att de jobbar på en lösning.

– Enligt analysen vi gjort under dagen är orsaken ett antal olyckligt samverkande faktorer inklusive snabba väderomslag och hög luftfuktighet. Det vi kan göra nu är att titta på andra tekniska lösningar och det gör vi just nu, säger hon.

Stadsbyggnadskontoret i Göteborg håller på med en utredning kring en ersättningsarena.

Se när matchen bryts här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer