Arkivbild. Anna Lagerquist. Foto: Bildbyrån

Det blir Sveriges motståndare i VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

I dag lottades vilket lag Sverige ställs mot i kvalet till handbolls-VM i Spanien.

Lotten föll på Ukraina.

– Så här på våren, när man suktar efter lite sol och man drömmer om Italien, då kanske inte Ukraina är först på önskelistan, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till SVT Sport.

I spanska Lliria säkrade Sverige OS-biljetten till Tokyo. Just i Lliria är, tillsammans med Granollers, Castellon, Torrevieja, och Barcelona, värdstad för VM som arrangeras den 2-19 december.

I dag lottades vilket lag som Sverige ställs mot i kvalet. Lotten föll på Ukraina och svenskorna inleder dubbelmötet på bortaplan.

”En av de svåraste motståndarna”

– Så här på våren, när man suktar efter lite sol och man drömmer om Italien, då kanske inte Ukraina är först på önskelistan. Dessutom är Ukraina, ihop med Slovakien, de svåraste motståndarna också, säger förbundskaptenen Tomas Axnér och fortsätter:

– Jag har sett dem spela och det är ett ganska fysiskt lag, välspelande och är absolut inget blåbärsgäng. Det är ett bra handbollslag med rysk spelkultur. Det kommer bli en tuff bortamatch, det är jag helt säker på.

Nu på torsdag tar Axnér ut truppen till VM-kvalmatcherna. Och han berättar att den blir snarlik den som spelade i OS-kvalet.

– Det var ett par spelare som var väldigt nära till att komma med till den här truppen och som fortfarande är ganska nära. Men i stora delar kommer truppen vara ganska lik den som var nu.

Sex länder är sedan tidigare kvalificerade för världsmästerskapet: Spanien, Nederländerna, Norge, Frankrike, Kroatien och Danmark.

Första matcherna spelas den 16 eller 17 april och returerna 20 eller 21 april.

KLIPP: Sverige klart för OS – krossade Argentina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.