Foto: TT Nyhetsbyrån/ De Telegraaf

Dödsfall skakar Nederländerna inför Sverigemötet

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar innan matchen mellan Sverige och Nederländerna i handbolls-VM nåddes laget av ett tungt besked. Efter en tids sjukdom har deras målvaktstränare och tidigare landslagsmålvakten Jokelyn Tienstra avlidit.

Sverige ställs i kväll mot tuffast möjliga motstånd i gruppen, när Nederländerna står på andra sidan. Men det är ett motstånd som är rejält skakat inför matchen. Målvaktstränaren Jokelyn Tienstra har avlidit efter en längre tids sjukdom, i sviterna av en hjärntumör, skriver telegraaf.nl.

Enligt uppgift har flera av spelarna varit väldigt tagna av det inträffade och gått runt och gråtit öppet under dagen. Innan matchen kommer en tyst minut att hållas och spelarna kommer att bära sorgeband under matchen.

På deras instagram skriver de att matchen är för henne:

”Kära Jook, vila i frid, vi kommer sakna dig. Vi vet att detta är din dröm, så vi fortsätter med dig i våra hjärtan. I kväll ska vi spela för dig. Kärlek från oss.”

Tienstra blev 45 år gammal och har varit delaktig i det nederländska damlandslaget i flera år. Hon har dessutom gjort 175 landskamper och har deltagit i tre VM och två EM som aktiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.