Drott ska betala tillbaka under sex år. Foto: Bildbyrån

Drott räddas av sponsorer

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsklubben Drott som är i en djup ekonomisk kris räddas nu av sina sponsorer. I ett möte på söndag ska ledningen tillsammans med sponsorerna komma överens om detaljerna. Det behövs cirka en och en halv miljoner kronor akut för att rädda klubben från konkurs, rapporterar SR P4 Halland.

– Jag är betydligt gladare i dag än jag var för två veckor sedan, säger Christian Albinsson, kommunikationsansvarig i Drotts styrelse till SVT Sport.

Redan i veckan har det hållits ett möte med klubbens största sponsorer som sagt att de oavsett om det blir spel i elitserien eller ej, kommer att stötta klubben ekonomiskt. På söndag skall det hållas ytterligare ett möte för att reda ut detaljerna. 

– De har kommit till föreningen själmant, med ett upplägg som känns väldigt spännande både på kort och lång sikt, säger Christian Albinsson.

Drott har haft en tung säsong sportsligt och ligger sist i elitserietabellen, med bara tre poäng. Laget har hittills en seger, en oavgjord och 21 förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.