Kim Ekdahl Du Rietz under hemma-EM i vintras Foto: TT Nyhetsbyrån

Ekdahl du Rietz avslutar karriären – igen

Uppdaterad
Publicerad

Kim Ekdahl du Rietz verkar ha gjort sitt på handbollsplanen. Franska L'Équipe skriver att den 30-årige svensken, som de senaste säsongerna har spelat i Paris Saint-Germain, avslutar karriären för att framöver studera på universitet i Hongkong.

– Slutet blev inte som planerat. Men någonstans fick jag uppleva detta slut på min karriär för tre år sedan. Allt som har hänt sedan har varit en bonus för mig, säger niometersspelaren till L'Équipe.

Det var ett svårt beslut att sluta, säger han till tidningen.

– Slutet blev inte som planerat. Men någonstans fick jag uppleva detta slut på min karriär för tre år sedan. Allt som har hänt sedan har varit en bonus för mig. Även utan slutpunkt är det en fantastisk historia.

ARKIV: ”Det här mästerskapet kan vi kasta i papperskorgen” (22 januari)

– Hans stora mål var OS i Tokyo. Vi har haft en öppen dialog hela vägen och han planer om att sluta efter den säsong och avsluta med OS. Samma dag OS blev uppflyttat så ringde han mig och berättade, säger förbundskapten Glenn Solberg till SVT Sport och fortsätter:

– Kim är en extremt bra handbollsspelare, både framåt och bakåt. Han har mycket erfarenhet och det är klart att det blir ett tapp för det svenska landslaget.

Inte första gången han slutar

Det är inte första gången som Lundapågen sätter punkt för karriären. Ekdahl du Rietz slutade helt med handbollen under våren 2017, men ett år senare gjorde han comeback i tyska Rhein-Neckar Löwen.

Efter en kort tid där skrev han på ett tvåårskontrakt med storklubben PSG och vänsternian valde sedan att också spela med landslaget igen. Ekdahl du Rietz var med i VM i Danmark förra året och EM på hemmaplan tidigare i år.

Nu ska stjärnan istället plugga globala studier. Han har redan börjat läsa kinesiska.

Ekdahl du Rietz har totalt spelat 96 landskamper och gjort 274 mål för Sverige.

SVT Sport har sökt Kim Ekdahl Du Rietz för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.