EM-guldmedaljören vann första finalmötet

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof vann första finalmatchen mot Lugi i Svenska Cupen.

Slutresultatet blev 37–30 efter att Lugi rasat i hop i slutet av matchen.

– Det är jättekul att få spela handboll igen, säger Sävehofs EM-guldmedaljör Felix Möller.

På onsdagskvällen spelades den första finalmatchen av Svenska Cupen i handboll på över 30 år. Den inleddes på klassiskt vis med en shootout (varje lag får tre frilägen var) där Sävehof satte samtliga.och Lugi missade en.

Sävehof hade hjälp av sin tidiga ledning och ledde som mest efter att Sebastian Karlsson satte 14–9. Lugi ryckte däremot upp sig och i halvtid hade Sävehofs ledning minskat till 19–17.

– Det här är första riktiga matchen efter ett långt uppehåll långt uppehåll, så det är klart att det tar lite tid att komma igång, sade Lugis Theo Ünerlacker efter första halvlek.

Lugis ras i andra halvlek

Fem minuter in i den andra halvleken tog Lugi ledningen för första, och enda, gången i matchen när Assar Kammenhed satte bollen efter ett friläge. Sedan orkade man inte.

Med tio minuter kvar gjorde Sävehof ett ryck och när Emil Berlin satte 33–28 var det spiken i kistan för det första finalmötet.

– Vi är kyligare, de kommer inte till så bra skottlägen, så vi får bättre koll på vårt försvar också, säger Sävehofs Elias Ellefsen a Skipagötu.

EM-hjälten: ”Älskar handboll”

För några dagar sedan var Sävehofs Felix Mölller med och spelade hem EM-guldet till Sverige. Han lämnade festandet i förtid för att spela derby mot Redbergslid i Handbollsligan (seger till Sävehof 33–29).

Cupfinalen på onsdagen var hans andra match sedan hemkomsten.

– Det är jättekul att få spela handboll igen, säger han efter första finalmatchen.

– Jag älskar handboll, så det är bara roligt.

Returen spelas i Partille på lördag, SVT Sport sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.