Enorm upphämtning i andra – Ystad vände och vann mot Skövde

Repris på förra årets SM-final.

Då tog Ystad hem det första mötet mot Skövde efter en stark vändning.

Slutresultatet skrevs till 27–22.

Skövde inledde matchen bra. Jonas Samuelsson var framstående och satte fyra bollar innan halvtid, där gästerna hade ledningen med 15–10. Något hände och tränare Oscar Carlén fick fart på sina spelare i Ystad inför andra halvan. Kim Andersson bidrog mycket när Ystad reste sig. de öste in mål och när just Kim Andersson nätade i 44:e minuten kom kvitteringen till 18–18.

Skövde orkade inte riktigt stå emot och studsade aldrig tillbaka. Ystad tog hem det första kvartsfinalmötet med 27–22 på hemmaplan. Jonathan Svensson gjorde nio mål för Ystad, flest i matchen.

– Vi gör en bra första halvlek och Ystad gör andra halvlek bättre än oss, säger Skövdes Daniel Ekman diplomatiskt i C More efter matchen.

Erik Hvenfelt, målvakt i Ystad, gjorde flera fina räddningar i andra.

– Det är en helt fantastisk känsla, det är den man spelar handboll för, säger han i C More.

På långfredagen väntar match nummer två i Västergötland.