Höör besegrade Sävehof. Foto: Bildbyrån

Toppmötet blev aldrig spännande – Höör tog storseger mot Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Tabelltvåan Höör mot tabelltrean Sävehof. Ett toppmöte i damernas handbollsliga – men särskilt spännande blev det aldrig. Höör gick ifrån direkt och kunde med ett effektivt försvarsspel sätta helt stopp för Sävehof och vinna med 26-17.

– Vi gör en riktigt bra match i dag. Vi slappnar inte av en enda sekund, säger kvällens bästa målskytt Ida Gullberg till C More.

Nio minuter och 30 sekunder tog det innan Sävehof gjorde sitt första mål i matchen.

Då hade redan Höör placerat in fyra bollar bakom målvakt Wilma Kroon Andersson och på något sätt blev det ett slags omen för hemmalaget, som aldrig hämtade sig efter den tröga starten.

”Vi hjälper varandra, skriker på varandra”

Höör, som vann med 26-23 senast laget möttes i november, hade gjort läxan. De verkade veta exakt var de hade – och hur de skulle stoppa – sina motståndare. Deras orädda och fysiska försvarsspel gjorde Sävehof både stillastående och tafatt, samtidigt som skåningarna var pigga på returer och hittade luckorna framåt.

– Vi sätter försvaret och sedan trycker vi på. Vi är pålästa och vi hjälper varandra, skriker på varandra och peppar hela tiden, säger Höörs Ida Gullberg, som gjorde sex mål i kväll, till C More.

Ida Gullberg jublar efter bortasegern mot Sävehof. Foto: Bildbyrån

Ställningen i halvtid 6-13 i det som på förhand hade målats upp i som ett jämnt och rafflande möte i Partille Arena.

Och inte blev det bättre i kvällens andra akt. Sävehof kämpade, lyssnade till eldiga tal på danska när tränare Rasmus Overby tog time-out, men det här var helt klart H65 Höörs kväll.

”Då ska vi spöa dem”

Målvakt Gry Bergdahl, som också måste nämnas i sammanhanget, landade på en 55-procentig räddningsstatistik och bortalaget vann till slut med 26-17. Det innebär att Höör seglar upp i serieledning på samma poäng som Skuru men med bättre målskillnad.

– Vi kommer inte upp i nivå, vi gör inga mål och då vinner man inga matcher. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi kommer möta Höör igen och då ska vi spöa dem, säger Sävehofs mycket besvikna mittsexa Johanna Forsberg till C More efter slutsignal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.