Foto: Bildbyrån

Experten: Ett jättestort avbräck för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Westberg har lämnat återbud till handbolls-EM av privata skäl. Ett stort avbräck för Sverige tycker SVT Sports expert Magnus Grahn.

– Hon är orädd i sitt spel och det i kombination med bra skytt, det växer inte på träd i det svenska laget, säger Magnus Grahn.

Johanna Westberg hade en stor roll i det svenska lag som slutade på en fin fjärdeplats i VM förra året och leder just nu skytteligan i Danmark.

– Det är ett väldigt stort avbräck att Johanna inte är med. Hon är en notorisk målskytt i den danska ligan där hon imponerar och bara blir bättre och bättre och det här skulle ju bli hennes första riktiga mästerskap där hon skulle ta en etablerad plats och visa övriga världen vilken storspelare hon är på väg att bli, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

– Hon har en härlig gå-på-anda och är orädd i sitt spel och det i kombination med bra skytt, det växer inte på träd i det svenska laget.

Westberg har lämnat återbud till EM i Frankrike av privata skäl. H65 Höörs Mikaela Mässing har kallats in i truppen i stället.

– Jag hade henne som lite joker när truppen presenterades och hoppades att hon skulle komma med. Hon har tagit kliv i skymundan, säger Magnus Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.