Två rumänska spelare kan missa VM i Japan. Foto: Bildbyrån

Fick laserbehandling – misstänks för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Strax före avfärden mot handbolls-VM skakas det rumänska landslaget av en dopningsskandal.

Två VM-spelare från samma klubb misstänks för dopning.

– Det är helt sanslöst. Spelarna från Brasov har genomgått ett behandlingsprogram som klassas som dopning, säger Tomas Ryde, Rumäniens svenske förbundskapten, till Aftonbladet.

Enligt sportsajten GSP, som Expressen skriver om, har spelarna fått intravenös laserbehandling som är förbjudet enligt antidopningsbyrån Wada.

Först uppgavs att fyra Brasovspelare kunde missa VM, men enligt Aftonbladets uppgifter frias två av spelarna helt från dopningsbrott. Cristina Laslo (högernia i startuppställningen) och Bianca Bazaliu (backup till superstjärnan Cristina Neagu) ska dock utredas och stannar därför hemma när laget flyger till VM i Japan.

Ryde uppger att Laslo och Bazaliu är kallade till ett kommissionsförhör på fredag.

– Det kan bli så att de frikänns redan på fredag. Då tar jag in dem. Men jag misstänker att kvarnstenarna ska mala ett tag till, säger han till Aftonbladet.

Sverige kan få möta Rumänien i mellanrundans gruppspel. Rumänien kom fyra i EM senast, då Sverige blev sexa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.