Landslagsmålvakten Filippa Idéhn under en EM-match mot Serbien i december. Foto: Bildbyrån

Landslagsmålvakten Filippa Idéhn till danska ligan

Uppdaterad
Publicerad

Filippa Idéhn, 28, lämnar franska Champions League-klubben Brest Bretagne efter den här säsongen.

Landslagsmålvakten har skrivit på ett ettårskontrakt med danska mittenlaget Silkeborg-Voel.

– Klubbens ambitioner om att ta sig längre upp i den danska ligan är något som tilltalar mig, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter två säsonger i franska Brest Bretagne kommer Idéhn den kommande säsongen att spela i Danmark.

Sedan tidigare stod det klart att svenskan skulle spela ut sitt kontrakt och lämna klubben efter värvningen av den danska landslagsmålvakten Sandra Toft.

I dag presenterades smålänningen av Silkeborg-Voel.

– Vi är mycket glada över att lyckas skriva kontrakt med en spelare av Filippas kaliber. Under flera säsonger har hon varit en av de bästa målvakterna i internationell handboll. Jag är också glad att vi skickar en signal till omvärlden att vi kan värva spelare på högsta nivån, säger sportchefen Mikel Bak till klubbens hemsida.

Filippa Idéhn, som har gjort 105 landskamper för Sverige, har tidigare spelat för danska Team Esbjerg mellan 2015 och 2017.

– Från min tid i den danska handbollen har jag ett bra intryck av Silkeborg-Voel, som har en spelstil jag gärna vill vara en del av. Klubbens ambitioner om att ta sig längre upp i den danska ligan är också något som tilltalar mig. Förhoppningsvis kan jag och laget ta ett steg i den riktningen nästa säsong, säger hon i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare spelar också Sveriges andra landslagsmålvakt, Johanna Bundsen, i den danska ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.