Henrik Signell. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen hyllar Hagman

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Hagman satte nytt landslagsrekord med 17 fullträffar mot Ryssland. Förbundskapten Henrik Signell är en av många som hyllar storskytten.

– 17 mål, jag tror aldrig att jag sett det på den här nivån, säger han till SVT Sport.

Allt lossnade för Nathalie Hagman som gjorde mål från alla håll och kanter i mötet med Ryssland. Kontringar, straffar och kantlägen satt där de skulle och totalt blev det 17 mål på 18 försök för 28-åringen.

– Vi älskar henne, som person och spelare. Jag vet vad hon är kapabel till så jag är inte chockad. Men så otroligt skönt att det lossnar för henne och att hon får göra en sådan här match, säger kantkollegan Louisa Sand till SVT Sport.

Förbundskapten Henrik Signell kan inte mer än instämma.

– Insatsen är enorm, jag gratulerade henne efter matchen. Jag visste att hon gjorde en del mål men 17, jag tror aldrig att jag varit med om det på den här nivån. Skönt för henne att det lossnar också, hon har själv tyckt att hon haft det motigt men i dag lossnade det, säger Signell.

Sverige var pressat att vinna mot Ryssland för att ha chans att nå semifinal. Det blev seger och en klar sådan – hela 39-30 mot det redan semifinalklara ryska laget

– Vi gör det som man kan förvänta sig av oss och mer därtill. Vi är i ett svårt läge och möter ett bra lag som visserligen redan är klart men oavsett vad matchen betydde för Ryssland så tror jag att vi vunnit mot dem oavsett med den här prestationen, säger Signell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.