Sävehofs målvakt Wilma Kroon Andersson, Emma Ekenman Fernis och Johanna Forsberg deppar efter matchen mot Höör den 20 januari i Partille. Foto: Bildbyrån.

Förlust för Sävehofs damer men tränaren nöjd: ”Jag är stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof förlorade som väntat den svåra bortamatchen i Champions League mot Buducost i Montenegro, med 30-25, men till skillnad från stjärnsmällen i ligan mot Höör måndags i var det god stämning i laget.

– Den här gången gjorde vi en riktigt bra match. Jag är stolt över tjejerna, säger Sävehofs tränare Rasmus Overby till Expressen.

Det regerande svenska mästarlaget förlorade hemma mot Höör i måndags med 26-17 men bjöd bra motstånd i kväll.

– Det går inte att jämföra med hur vi spelade mot Höör. I dag spelade vi bra handboll.

Som närmast var Sävehof tre bollar efter. En utvisning på Emma Fernis och en straff emot bromsade upphämtningen från Sävehof.

Nästa match i Champions League spelas för Sävehofs del i Partille Arena den 2 februari mot rumänska Ramnicu Valcea. De fyra första lagen av sex i grupp 2 går vidare till kvartsfinal. Sävehof ligger femma med samma poäng, två, som fyran, just Ramnicu Valcea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.