Foto: Bildbyrån

Forsberg lämnar Sävehof – ersätter Lagerquist

Uppdaterad
Publicerad

Handbollslandslagets linjespelare Anna Lagerquist lämnar den danska ligaklubben Nykøbing Falster efter säsongen – och ersätts av en annan svensk landslagsmittsexa. Sävehofs linjespelare Johanna Forsberg har skrivit på ett tvåårskontrakt och ansluter i sommar.

– Det ska bli jättekul. Jag ser fram emot att få spela tuff och fartfylld handboll, säger 24-åriga Forsberg till klubbens Facebooksida.

Vilken klubb Anna Lagerquist, 26, ska spela för i framtiden är ännu inte officiellt.

– Jag är verkligen glad för mina tre år i Nykøbing Falster, men nu vill jag ta nästa steg i min karriär och prova nya utmaningar, säger mittsexan.

Lagerquist är uttagen till landslagets stundande OS-kval (20–22 mars) och de dubbla matcherna mot Tjeckien i EM-kvalet (25 och 29 mars). Forsberg spelade för Sverige i VM i Japan i december. Hon är inte uttagen i truppen till OS-kvalet, men ersätter försvarsspecialisten Sabina Jacobsen till matcherna mot Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.