Sverige behöver rysk hjälp för att sig till semifinal Foto: TT Nyhetsbyån

Idéhn: ”Frågan är vad Ryssland tänkt syssla med”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter Montenegro och behöver hjälp från Ryssland för att kunna nå semifinal. Ryssland måste slå Spanien i dagens första match (kl 07 svensk tid) för att hoppet ska leva. Och de svenska spelarna vet att läget är tufft inför dagen.

Filippa Idéhn:

–Frågan är ju vad Ryssland tänkt att syssla med när dom har en semifinal att spela så pass kort inpå. Om de kanske inte vill gå fullt med sina bästa spelare. Men Spanien fick kämpa hårt mot Japan (igår) så de är också trötta. Får bara hoppas Ryssland gör allt dom kan.

Nathalie Hagman:

–Ryssland spelar före oss och vi hoppas de gör så bra som dom har gjort hittills i mästerskapet. Och sen är det inte heller bara för oss att gå in och vinna mot Montenegro. Det är ett bra lag.

Isabelle Gulldén:

–Det är ju fortfarande bara tufft att vinna mot Montenegro. Vi har haft problem med dom innan så vi får först bara hoppas att Ryssland gör sitt jobb och sen får vi försöka göra det bästa.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hoppet om avancemang lever för Isabelle Gulldéns Sverige. Foto: Janerik Henriksson/TT

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Makalös upphämtning gav Sverige en poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer