Fredrik Petersen. Foto: Bildbyrån

Fredrik Petersen går till Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare landslagsstjärnan Fredrik Petersen, 36, lämnar sin moderklubb IFK Ystad för IFK Kristianstad. Petersen hade tänkt avsluta karriären i Ystad, men nu byter han klubb efter säsongen.
– Jag kände mig stolt över att få frågan att än en gång få chansen att spela handboll på riktigt hög nivå, säger han till klubbens webbplats.

Petersen har skrivit på för två säsonger i Kristianstad. Han har tidigare vunnit bland annat Champions League och varit med och tagit OS-siöver.

– I Fredrik ser vi en rutinerad karaktärsspelare med fina ledaregenskaper. Vi ser honom primärt som mittnia där han ska styra spelet, säger sportchef Jesper Larsson till klubbens webbplats.

Petersen, som förutom Ystad tidigare representerat HK Malmö, säger att just Larsson var en stor del i övergången.

– Jag har alltid haft en bra relation med Jesper Larsson. När möjligheten dök upp triggade det mig och det känns inspirerande och väldigt häftigt med all publik och den inramningen som är i Kristianstad Arena, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer