Alingsås Emil Frend Öfors är klar för tyska storlaget THW Kiel. Foto: Bildbyrån

Frend Öfors klar för Kiel

Uppdaterad
Publicerad

Emil Frend Öfors byter Alingsås mot tyska storlaget Kiel.

– Jag blev riktigt överraskad när jag fick frågan förra veckan och har knappt förstått det än, säger Frend Öfors till Alingsås hemsida.

Emil Frend Öfors hade en framgångsrik med Alingsås den gångna säsongen. I januari debuterade vänstersexan i A-landslaget och fick sedan även spela VM i Frankrike. Nu har den tyska storklubben Kiel uppmärksammat hans utveckling och värvar honom från Alingsås. Kontraktet gäller i ett år och redan på måndag drar Kiel igång försäsongsträningen.

Dröm som går i uppfyllelse

– Under ungdomsåren spelade jag med Staffan Olssons son Henrik efter att de flyttade hem från Kiel, så det var naturligt att THW blev mitt favoritlag utomlands och klubben jag drömde om att få spela för en dag. Klubben har en häftig historia och flera av de största svenska spelarna har representerat klubben, så det kommer att vara speciellt för mig att få dra på mig deras tröja och spela inför storpubliken i Sparkassen Arena, säger han till Alingsås hemsida.

Hans nya klubb är nöjda med att kunna presentera honom som klubbens senaste nyförvärv.

– Vi är jättenöjda över att vi har kommit överens med Emil och hans klubb. Vi skulle vilka tacka de ansvariga i Alingsås HK för den smidiga behandlingen i samband med övergången, säger Thorsten Storm, klubbdirektör i Kiel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.