Hör Sebastian Karlsson om den georgiske målvakten Zurab Tsintsadze. Foto: RONALD WITTEK

Sverige avgjorde mot Georgien redan i paus

Sverige hade inga problem med att avfärda Georgien med 42-26 i den andra gruppspelsmatchen i EM i Mannheim, Tyskland. Redan i paus stod det 23-9 och segern var bokförd.

– Matchen är ju klar, sade Felix Claar i pausen.

Det mesta gick ett överlägset Sveriges väg, som var skoningslöst mot georgiernas tekniska misstag och rann igenom i kontring efter kontring. När Sebastian Karlsson satte 20-9 hann han före den utrusande målvakten och satte bollen i tomt mål. Det var ett av EM-debutantens sju mål, bäst i svenska laget. Han fick priset som Sveriges bäste spelare.

– Det är go känsla, det är alltid roligt att vinna handbollsmatcher. I dag fick vi springa lite mer så man är lite tröttare, säger Sebastian Karlsson till SVT Sport.

Handbolls-EM

Sverige roterade friskt och många spelare fick speltid.

– Matchen är ju klar och det är svårt att komma in helt hundra procent till den andra halvleken, sade Felix Claar till Viaplay efter första halvleken.

I början av andra halvlek hittade Hampus Wanne just Claar i mitten med en så kallad japan. I luften tog Claar emot bollen och satte den i nät i en rörelse för 26-12. Strax efter det började de första georgiska fansen att lämna hallen.

Georgiske målvakten publikfavorit

Den georgiske målvakten Zurab Tsintsadze blev en publikfavorit här han hoppade jämfota över en reklamskylt och sedan räddade ett par vassa avslut. Blygt tackade han publiken med bugningar.

– Det är lite Eddie the eagle över det, säger Viaplays expert Claes Hellgren om den georgiske målvakten och syftar på den udda fågeln som var backhoppare för Storbritannien under 1980-talet.

Det var idel leenden bland de svenska spelarna och från Fridolina Rolfö som satt i gul svensk landslagströja på läktaren.

Efter två lätta matcher, Bosnien-Hercegovina i premiären, blir det betydligt tuffare mot Staffan Olssons Nederländerna på måndag.

– Nederländerna blir en tuffare match men jag tror och hoppas att vi är förberedda på den, säger Sebastian Karlsson.