Gottfridsson dras med en vadmuskelskada men hoppas på VM-spel Foto: Bildbyrån

Beskedet från Jim Gottfridsson: ”Muskelbristning i vaden”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske handbollsstjärnan utgick skadad i en match i tyska cupen. Då uppstod orosmomentet: kommer han att missa VM? Nu ger landslagskaptenen lugnande besked.

– Svårt att säga med muskelskada men VM ska förhoppningsvis inte vara några problem, säger Jim Gottfridsson till SVT Sport.

Handbolls-VM närmar sig. Och tidigare i veckan kom en tråkig nyhet om att handbollsstjärnan och landslagskaptenen Jim Gottfridsson fått stiga av planen i matchen mellan hans klubb Flensburg och Füchse Berlin.

Han har efter det röntgats och bekräftar nu till SVT Sport att det rör sig om en muskelbristning i vaden. Men han håller modet uppe.

– Tur i oturen känner jag. Tid svårt att säga med en muskelskada. Hängslen och livrem. Men VM ska förhoppningsvis inte vara några problem.

Gottfridsson var en nyckelfigur när Sverige gick hela vägen och tog hem guldet i EM i början av året. Handbolls-VM äger rum mellan 12-29 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.