SVT:s expert Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån.

Magnus Grahn om Sveriges straffmissar: ”Är för dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige missade fem av sju straffar mot Danmark och spelade bort medaljchanserna i EM.

”För dåligt”, tycker SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn.

– Man måste leverera mer än så om man ska gå vidare, säger han.

Sverige hade kniven mot strupen inför första matchen i mellanrundan mot Danmark. Allt annat än seger och medaljchansen skulle vara borta.

Då gick det troll i straffskyttet.

Samtidigt missade Sverige chanserna att ta ledningen och gå från sin nordiska granne i andra halvlek.

”Missade för mycket”

– Sverige missade för mycket. De hade chanserna för att leda och guida matcher framåt men klarade inte av det, säger Magnus Grahn, som dömer ut straffskyttet.

– Det är för dåligt, för att tala klartext. För att Sverige ska ta sig vidare i ett sådant här mästerskap så måste man leverera mer än två av sju.

”Gör mig orolig”

Magnus Grahn hade velat se mer från de rutinerade spelarna.

– Problemet är att de bästa, mest rutinerade spelarna inte kan leverera, det gör mig orolig. Bella (Gulldén) och Hagman (Nathalie). Som jag har sagt tidigare så måste de bästa vara bäst och leverera mest när det drar ihop sig och det har inte Sverige klarat.

Nu kan Sverige som bäst bli femma i mästerskapet i Danmark.

– Vi har levererat okej. Vi har inte överpresterat, men för att slåss om medaljer så måste fler spelare överprestera och det har vi inte klarat av än. Vi har en intressant trupp som kan leverera, men fler spelare måste leverera samtidigt. Vi är inte bättre eller sämre än så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.