Isabelle Gulldén är klar för Vipers. Foto: Bildbyrån

Gulldén klar för norsk klubb

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren Isabelle Gulldén har skrivit på ett tvåårskontrakt med den norska klubben Vipers Kristiansand från och med nästa säsong.

– Det blir en spännande utmaning för mig att komma till ett nytt land och en ny liga, säger Gulldén till klubbens hemsida.

Gulldén slutade i landslaget, efter 224 landskamper mellan 2007 och 2020, i samband med EM-slutspelet i december och spelar för närvarande i franska Brest. 31-åriga Gulldén fostrades i Sävehof men har spelat i utländska klubbar i Danmark, Rumänien och Frankrike de senaste tio åren.

– Först och främst är Vipers ett mycket bra och intressant lag. Dessutom har norsk handboll blivit mycket bra, och det blir en spännande utmaning för mig att komma till ett nytt land och en ny liga, säger Gullden till Vipers.

Klubben spelar i arenan Aquarama, vilket blir en helt ny upplevelse för Gulldén. 

– Jag har aldrig spelat i Aquarama, men jag har sett matcher på TV och sett att stämningen i hallen är underbar. Jag ser verkligen fram emot att uppleva det.

MER HANDBOLL: Nina Dano klar för ny klubb: ”Extremt kul” (3 feb 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.