Isabelle Gulldéns Brest förlorade CL-finalen. Foto: Bildbyrån.

Gulldéns Brest föll i Champions League-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Vipers Kristiansand dominerade fullkomligt.

Isabelle Gulldéns Brest kunde inte ta sig i kragen.

Norsklaget vann med 34-28.

Norsklaget Vipers satte sig i förarsätet direkt. Och tempot var alldeles för högt Brest.

Vid halvtid skiljde det endast fyra mål, men det var Vipers som höll i taktpinnen. Inom nio minuter ledde de med fem mål, och det var direkt märkbart att det skulle bli en jobbig final för den svenska stjärna Isabelle Gulldén.

Vid halvtid stod det 18-14 till Vipers.

Vipers överlägsna

Vipers hade koll på sina kontringar, och jobbade hårt på omställningarna. Något som lönade sig, speciellt eftersom att Henne Reistad öste in mål för norsklaget.

Men det var inte bara Reistad som storspelade för Vipers, utan Katrine Lunde i målet visade på skicklighet och rutin med sina räddningar.

I andra halvlek drog Vipers ifrån och med elva minuter kvar hade den en sexmålsledning. Gulldéns fransklag kunde inte komma ikapp, och det slutade med silver för svenskan som gjorde sin sista match för franska Brest. Och Isabelle Gulldén, hennes nästa klubb, är just Vipers.

Bronset gick till Györi som vann mot CSKA Moskva med 32-21.

ARKIV: Gulldén om karriären – hela reportaget (20 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.