Bella Gulldéns Brest var numret för stort för de förra lagkamraterna i Sävehof. Foto: Bildbyrån.

Gulldéns Brest numret för stort för Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof hade som väntat inget att hämta i den svåra bortamatchen i Champions League mot den förra klubbkamraten Isabelle Gulldéns Brest Bretagne. Det franska storlaget vann med 31-22.

Gulldén, enda svenska i Brests lag, sköt bara ett skott på mål, ett skott som hon missade men stod för flera fina framspelningar där hon hittade luckor åt sina medspelare. Sladjana Pop-Lazic satte sina samtliga sju skott och Evgenija Minevskaja satte sina sex skott under kvällen.

”En viss Isabelle Gulldén visade upp sitt briljanta spelsinne vid ett par tillfällen”, skriver Sävehof på sin hemsida. 

Det var jämnt i drygt halva första halvleken då det stod 5-5 men sedan var det aldrig något snack. Brest var så mycket bättre. 

Sävehof fast i botten med blott två poäng

När matchen var över och spelarna tackade varandra kramade Gulldén om sina förra lagkamrater extra länge medan publiken sjöng för att fira segern.

Nina Dano var bästa målskytt i Sävehof och satte fem av sju försök. Ida Staxén Lagerborn hade en tuff kväll med blott tre skott i mål på tio försök.

Brest är tvåa i den haltande tabellen med samma poäng som Györi på 13 medan Sävehof är fast förankrat i botten med två poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.