Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det dramatiska slutet på toppmötet – avgör med bara sekunder kvar Foto: Handbollsligan Live/Bildbyrån

H65 Höör avgjorde toppmötet med Sävehof med 14 sekunder kvar: ”Nu ska vi fan ha detta”

Uppdaterad
Publicerad

Tabelltrean H65 Höör vann mot serieettan Sävehof med 28-27. Emma Jönsson tog sig fram på högerkanten och avgjorde med 14 sekunder kvar.

– Det var en kamp ända in i det sista och det var gött att vinna. Jag tänkte: ”Nu ska vi fan ha detta och det är dags att vi slår Sävehof”. Det är alltid jämna matcher och extra roligt att vinna mot dem. Det var bara att köra, säger Jönsson till Handbollsligan live.

Sävehof fick sedan inte kontroll på bollen för att kunna kvittera och få med sig en poäng i Höörs sporthall där stämningen var på topp.

Det var en match med flera ansikten.

En bit in i andra halvlek ledde H65 Höör med 24-20 men Sävehof passade då på att vända matchen efter sex raka mål, 24-26. Detta under en period på nästan tio minuter när H65 gick utan att göra mål.

”Vi släppte in dem i matchen”

– Vi släppte in dem i matchen när vi slutade kontra i andra halvlek och sedan blev vi inte lika aggressiva bakåt men sedan fick vi en bättre träff och de fick lite sämre lägen, säger Jönsson.

Efter att ha vänt på matchen i andra halvlek såg Sävehof ut att gå mot segern. Emma Mihailovic hade även två lägen vid 27-27 utan att kunna sätta bollen i nät i denna extremt jämna match med små marginaler.

– Vi kommer tillbaka mot Höör som springer på allt, jag är jättesur över att vi förlorade med en boll. Vi hittade ett bättre spel i andra halvlek och får kämpa med dem vi har, säger Sävehofs Laura Jensen, vars lag har flera tunga avbräck och ett tufft spelschema.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.