H65 Höör derbyvann mot Lugi

En stark andra halvlek gav H65 Höör en derbyvinst.

Laget vann mot Lugi med 28-21 (11-12).

– Vi kommer alldeles för nära när vi ska avsluta, säger Lugis målvakt Hanna Popaja till C More.

Derby direkt för Lugi och H65 Höör i SHE. Det var två skadedrabbade lag som slogs om vinsten i premiäromgången av serien.

Lugi inledde starkast och efter 20 minuter hade laget gått fram till 10-6. Men därifrån och till halvtid gick det tyngre.

H65 Höör stod för en stark avslutning av första halvlek. De gick till paus med underläge med bara en boll, 11-12.

Stark insats från Popaja

Sedan följdes båda lagen åt till 16-16, då det var 20 minuter kvar att spela av ordinarie tid. H65 Höör skaffade sig sedan en ledning med två-tre bollar och Lugi krigade för att komma ifatt.

Det gav H65 Höör flera kontringslägen, och det tvingade hemmalagets målvakt Hanna Popaja till flera riktigt vassa räddningar. Totalt blev det 15 räddningar på 37 skott (40,54 räddningsprocent).

– Jag tycker jag gör det bra, jag var väldigt nervös. Jag känner bara att jag gjorde mitt bästa, jag har inget att förlora. Det är mitt andra seniorår, säger Popaja till C More.

”Svänger fram och tillbaka”

H65 Höör vann dock till slut med 28-21.

– Det är en del nytt, så det svänger fram och tillbaka. Men uppenbarligen är vi bra de sista 35 minuterna, säger Ola Månsson, tränare i H65 Höör, till C More.

Målbäst i bortalaget var Evelina Källhage, Isabelle Andersson och Emma Lindkvist som samtliga gjorde sex mål vardera.

Lugis Tyra Axnér levererade bäst i hemmalaget, även hon gjorde sex mål.

KLIPP: Inget SM-guld för seriesegraren: ”Vi vet att vi var bäst” (20 mars 2020)