Evelina Källhage. Arkivbild Foto: Bildbyrån

H65 Höör i tremålsunderläge inför returen

H65 Höör hade ett godkänt första möte med Nyköbing. En tremålsförlust på bortaplan ger SM-tvåan från i fjol chans att vända i returmötet på hemmaplan.

H65 Höör stod emot bra borta mot Nyköbing Falster i den första matchen i kvalet till EHF-cupen. Höör hade till och med ledningen med en boll, 15–14, i paus efter en stark första halvlek.

Men danskorna – med de svenska tvillingarna Johanna och Emelie Westberg i förgrunden (åtta respektive sex mål) – kom snabbt ikapp och lagen följdes åt till 20–20. Därefter kunde hemmalaget göra ett ryck till en ledning med fyra bollar. Det hade också kunnat bli en seger med fem mål – men Höör vann bollen i slutsekunderna och fixade 24–27 och åtminstone bara tre bollar att hämta upp i returen som spelas på hemmaplan.

En hemmaplan som just den här gången kommer att vara Eslövshallen, på grund av intresset för matchen.

Evelina Källhage blev bästa målskytt för Höör med sina åtta mål.