H65 Höörs Emma Rask (th) och Alma Skretting jublar efter att ha tvingat fram en femte och avgörande semifinal mot Sävehof. Foto: TT

Sävehof kollapsade utan avstängda Roberts

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof fick klara sig utan avstängda landslagsstjärnan Jamina Roberts i den fjärde semifinalen mot H65 Höör. Det gick inte alls. Skånelaget var överlägset och vann med 31-24 och tvingade fram en femte och avgörande match.

Då kommer Roberts att vara med. Hon var på plats i kväll men fick stanna på läktaren med sin lilla bebis.

– Jag önskar alltid att Jamina är med eftersom hon är en så bra handbollsspelare. Höör är ett bra lag och allt beröm till dem men vi kom inte upp i normal nivå. Vi vet vad vi kan och jag har full tillit till att vi kan prestera bättre i nästa match. Vi ska titta på video och se om vi kan ta med oss några ”luringar”, säger Sävehofs danske tränare Rasmus Overby till C More.

Det var jämnt i tio minuter sedan sprang Höör ifrån och fixade en avgörande femte semifinal i Partille på fredag. Med Roberts i laget hade Sävehof två klara hemmasegrar och en förlust efter förlängning i de tre tidigare semifinalerna.

”Det kunde ha varit slut”

– Vi har haft bra träningar sedan den senaste matchen och hade en god känsla. Vi hade ett väldigt gött drag i laget och mycket att förlora men det var bara att köra på. Det kunde ha varit slut men nu är det inte det, säger Höörs fyrmålsskytt Emma Lindkvist.

Sävehof famlade i blindo.

– Det är väldigt sällan man ser Sävehof kollapsa på det här viset, speciellt i en slutspelsmatch, säger Sportkanalens expert Jennie Linnéll om det underpresterande Partillelaget.

Sävehofs frustrerade tränare Rasmus Overby fick gult kort för protest i mitten av andra halvlek. Inga av direktiven vid timeouterna fungerade. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.