Jessica Rydes H65 Höör är klart för klubbens första SM-final. Foto: Bildbyrån

H65 Höör till historisk SM-final

Uppdaterad
Publicerad

H65 Höör är för första gången i klubbens historia i en SM-final.

Detta efter en förkrossande seger med 28-19 mot Lugi i fjärde semifinalen.

– Det händer inte att man får avgöra, bli klar för SM-final i sin sista match i hallen med laget, säger målvakten Jessica Ryde i tårar till SVT Sport.

Första halvleken gick till hemmalaget Höör som lyckades rycka ifrån till en femmålsledning i paus med 15-11. Kvarten in i matchen uppstod en otäck kollision mellan hemmalagets Mikaela Mässing och Lugis Olivia Löfqvist när de två skallade ihop med varandra vid mittplanen.

Befarad hjärnskakning

Båda kunde resa sig av egen maskin, men Mässing fick lämna matchen med befarad hjärnskakning. Från läktaren fick hon sedan se lagkamraten Jessica Ryde stänga igen i målet – som tillsammans med försvaret säkrade en finalbiljett.

– Det går inte att beskriva. Det händer inte att man får avgöra, bli klar för SM-final i sin sista match i hallen med laget. Ett lag som aldrig gått till final innan, det är sjukt, säger Ryde i tårar till SVT Sport.

– Jag är väl nöjd med min insats, men jag skiter i om jag så inte hade räddat ett skott, bara vi vinner den här matchen, säger hon.

Klubbens första SM-final

H65 Höör som i helgen förlorade finalen i Challenge Cup är efter 28-19 i kväll klart för en annan final.

SM-finalen 27:e maj som SVT sänder och där Sävehof eller Skuru väntar är klubbens första någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.