Imponerande vändning av Skuru

Uppdaterad
Publicerad

Skuru låg under med sju bollar men vände till seger.

Nu är man en seger från SM-guldet i finalserien mot H65 Höör.

– Vi släpper in 19 mål i första halvlek i en SM-final, vi är inte där, säger Skurus Alexandra Bjärrenholt om den svaga första halvleken.

Skånskorna i H65 Höör gjorde i princip allt rätt i den första halvleken.

Efter att ha förlorat den första finalmatchen mot Skuru med 22-29, var det ett laddat och fokuserat lag som kom ut i match två. Som mest hade man gått upp till en sjumålsledning med 19-12 drygt 28 minuter in i matchen.

Imponerade framåt gjorde bland andra Evelina Källhage och Isabelle Andersson.

Men det var bittrare miner i Skuru-lägret halvvägs.

– Det är så mycket blandat bra och dåligt. I första halvlek gör vi allt fel. Vi står dåligt bakåt, vi är så ofysiska så det är inte sant och har så många tekniska fel framåt. De får kontra på allting och göra mål på allting. Vi släpper in 19 mål i första halvlek i en SM-final, vi var inte där, säger Skurus Alexandra Bjärrenholt till SVT Sport efter matchen.

Svängig andra halvlek

Men Skuru samlade laget i paus och kom ut bestämda att vända. Den första halvlekens obefintliga målvaktsspel byttes ut mot ett mycket stabilare sådant och i takt med räddningar bakåt, trillade målen in framåt. Med elva minuter kvar var det åter oavgjort, 26-26.

Höör gick upp till en ny tvåmålsledning, men Skuru gav sig inte. Och genom inte mindre än tre straffkast under matchens tre avslutande minuter, kunde gästerna vända och vinna. Alexandra Bjärrenholt var tvärsäker, satte de tre straffarna och Skuru vann med 31-29.

– Vi tappar vårt koncept i andra halvlek. De får göra lite vad de vill och vi orkar inte. Vi går inte dit för varandra i slutet som vi har sagt att vi ska göra. Vi ska hem och deppa nu och titta på vad vi gör bra och sedan lära oss av det som vi gör dåligt. Vi har ingenting att förlora på söndag utan vi måste vinna annars är det slut, säger H65 Höörs, Emma Lindkvist, till SVT Sport.

Nu är stockholmarna i Skuru en seger från SM-guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.