Nathalie Hagman tror på fysiskt försvarsspel av Montenegro. Foto: Bildbyrån

Hagman: ”Montenegro spelar alltid på gränsen”

Publicerad

Tufft och hårt spel är att vänta när Sverige i kväll möter Montenegro i EM:s huvudrunda.
– De spelar hela tiden på gränsen, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

Två förluster blev facit när Sverige spelade dubbla landskamper mot Montenegro inför EM i Frankrike.

– Två knappa förluster där fokus på resultat inte var det primära men helt klart väldigt skickliga, fysiska i sitt försvarsspel, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport.

Svenska högernian och högersexan Nathalie Hagman är inne på samma spår.

– De spelar väldigt tufft försvarsspel och spelar hela tiden på gränsen. Sedan har de två väldigt bra kanter, en vänsternia som var riktigt bra mot oss båda matcherna. Det gäller att få hål på deras försvar och sedan också att vi kan stå emot dem i vårt försvar, säger Hagman.

Skralt med speltid i klubblaget

Vänsternian Durdina Jaukovuic stänkte dit tolv bollar i den senaste matchen mot Sverige och högerkanten Jovanka Radicevic sju. Hagman och Radicevic är klubbkamrater i rumänska Bukarest där de slåss om speltid på samma positionen. Hittills har Radicevic vunnit den kampen.

– Så klart är det en annorlunda situation för mig att inte få så mycket speltid som jag är van vid. Men jag försöker hitta andra sätt att komma i bra form och de matcher jag inte spelar då tränar jag mer i stället, säger Hagman.

Hur nöjd är du över din klubblagssituation?

– Jag tror inte jättemånga skulle stå här och säga att de är nöjda när de inte får spela. Jag vill alltid spela mer men jag hoppas att jag får mer speltid under den andra halvan av säsongen.

Kontraktet med Bukarest går ut till sommaren.

– Det är något som jag ska tänka på efter mästerskapet. Jag brukar alltid vilja ta det efter hösten, det är mycket fokus på mästerskap så det får komma i början av nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer