Yasminee Gluic räddade 15 av 34 skott mot Hallby. Foto: Bildbyrån

Kungälv fortsätter vinna – efter Yasminee Gluics jättematch

Med övertygande vinster i förra veckans återstart var både Hallby och Kungälv stärkta inför deras möte.

Men Kungälv, som vänt på skutan från säsongsinledningen, tog en ny seger då de vann med 25-20.

Kungälv inledde seriespelet med fyra raka nederlag. Inför i dag hade de vänt till en vinstsvit på två raka vinster, mot Kristianstad 29-27 respektive Heid 33-19.

Hallby hade å sin sida fyra matcher utan seger innan de vann mot Kristianstad 29-19 senast. Men hemma mot Kungälv kom ytterligare en förlust.

44 i räddningsprocent

Lagen följdes åt till en början men innan första halvlek var över hade Kungälv skaffat sig ett överläge med tre mål, 12-9 i paus. Och den distansen kunde Kungälv hålla tack vare utspritt målskytte i laget samt enormt målvaktsspel av Yasminee Gluic, som räddade 44 procent av skotten.

Madeleine Lundgren blev bästa målskytt i Kungälv med fem fullträffar. Emma Wahlström i Hallby satte sju bollar.